open-navfaktor-logo
search
Opasnost od ponavljanja
Tužilaštvo traži pritvor za uhapšenog Slavena Dakića
Dakiću se na teret stavljaju krivična djela teška krađa i sprečavanje dokazivanja
07.11.2018. u 14:55
get url
text

Tužilaštvo KS zatražilo je od sarajevskog Općinskog suda da odredi jednomjesečni pritvor Slavenu Dakiću, koji je uhapšen preksinoć  nakon policijske akcije u Rogatici.

Dakiću se na teret stavljaju krivična djela teška krađa i sprečavanje dokazivanja, potvrdili su iz Tužilaštva. 

- Pritvor je zatražen zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo - potvrdila je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS. 

Dakić je uhapšen zajedno sa još dvije osobe,  u sklopu šire akcije koja se provodi s ciljem rasvjetljavanja ubistva dvojice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. 

Kako nam je nezvanično potvrđeno, vozilo u kojem su uhapšeni viđeno je na području Sarajeva u noći ubistva, a policija provjerava da li sporno vozilo ima veze sa ubistvom policajaca.

Hapšenje je uslijedilo nakon što su pripadnici SIPA-e na širem području Sokoca otkrili "štekove" sa ukradenim vozilima i dijelovima ukradenih vozila. 

Tada su primijetili i sporni "range rover", kojim su Dakić i druga dvojica pokušala pobjeći, ali su sustignuti i pohapšeni u Rogatici.

Nakon obrade u SIPA-i, MUP-u KS predati su Dakić i još jedan od privedenih, da bi u konačnici Tužilaštvu bio predat samo Dakić. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.