open-navfaktor-logo
search
Akcija Lovac
Tužilaštvo traži pritvor za uhapšene granične policajce, objavljen njihov identitet
Nakon ispitivanja osumnjičenih osoba, postupajući tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za Gorana Miloševića zvanog Gogo (1973) iz Bileće i Svetozara Kašikovića zvanog Sveto (1983) iz Trebinja, policijskih službenika Granične policije BiH (GPBiH).
12.04.2021. u 16:41
get url
text

Mjera pritvora prema osumnjičenim predložena je zbog postojanja osnovane bojazni da bi, ukoliko bi se našli na slobodi, mogli uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, kao i da bi boravkom na slobodi mogli ponoviti krivično djelo.

VEZANI TEKST - Zbog primanja mita uhapšena dva granična policajca

Osumnjičeni su pod istragom Tužilaštva BiH i sumnjiče se da su počinili krivična djela - udruživanje radi činjenja krivičnih djela, a u vezi s krivičnim djelima krijumčarenje, nedozvoljen promet akciznih proizvoda, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja te primanje dara i drugih oblika koristi.

Milošević i Kašiković lišeni su slobode u okviru jučerašnje akcije Lovac, usmjerene na otkrivanje i krivično procesuiranje organizovane kriminalne grupe koja duži vremenski period djeluje na području Bileće i okoline, a akcija je realizovana po nalogu Tužilaštva BiH.

Na osnovu rezultata istrage, osumnjičeni se terete da su, zloupotrebljavajući službeni položaj, prilikom obavljanja radnih zadataka u toku radnog vremena, omogućavali drugim osumnjičenim osobama krijumčarenje akciznih i drugih proizvoda preko državne granice iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu.

Tužilaštvo BiH nastavlja intenzivan rad na tom predmetu, saopćeno je iz ove pravosudne institucije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.