open-navfaktor-logo
search
Naoružani do zuba
Tužilaštvo traži pritvor za krimi-trojku osumnjičenu za pokušaj ubistva u Hrasnici
Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo je od sarajevskog Kantonalnog suda određivanje jednomjesečnog pritvora trojki uhapšenoj na području općine Ilidža zbog više krivičnih djela, potvrđeno je iz Tužilaštva.  
13.06.2022. u 15:51
get url
text

Oni su uhapšeni nakon bacanja bombe pred stan E. H. u ilidžanskom naselju Hrasnica u noći sa petka na subotu.

Uhapšeni su Vedad R., Ermin Č., te Nedim M., a u pretresima koji su obavljeni pronađena je veća količina oružja i municije, dijelova oružja, kamere, radiostanice, boce sa nepoznatom materijom...

{$galerijaFotografija}

VEZANI TEKST - Pokušaj ubistva na Ilidži: Policija uhapsila tri osobe, pronašli im arsenal oružja i drogu

Pritvor za osumnjičene, kako nam je potvrdio Alem Hamzić, službenik za informisanje Tužilaštva KS, zatražen je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu utjeajem na svjedoke ili saučesnike, kao i zbog opasnosti da će ponoviti ili dovršiti započeto krivično djelo. 

Vedad R. sumnjiči se za pokušaj ubistva, izazivanje opće opasnosti, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja ili municije, kao i nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Ermin Č. se sumnjiči za pokušaj ubistva i izazivanje opće opasnosti, dok se Nedim M. tereti za nedozvoljeno držanje i nošenje oružja ili municije, kao i nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija. 

O prijedlogu za pritvor odluku će donijeti sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Sarajevu. 

pretresi-ilidza.jpg
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.