open-navfaktor-logo
search
Zloupotrebe
Tužilaštvo potvrdilo za Faktor da je formiran predmet o kojem je Mektić govorio
Ministar Dragan Mektić prije nekoliko dana  iznio informaciju da je glavna tužiteljica Gordana Tadić izdala naredbu za hapšenje nekoliko osoba iz Ministarstva sigurnosti, na čelu s njim 
25.10.2019. u 10:28
get url
text

Postoji predmet u Tužilaštvu BiH, koji se odnosi na određene osobe iz Ministarstva sigurnosti BiH, a u vezi krivičnog djela zloupotrebe položaja ili ovlasti.

Potvrđeno je to Faktoru u ovoj instituciji na upit da prokomentiraju tvrdnje ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, koji je prije nekoliko dana  iznio informaciju da je glavna tužiteljica Gordana Tadić izdala naredbu za hapšenje nekoliko osoba iz Ministarstva sigurnosti, na čelu s njim. 

- Više informacija ili detalja, ne možemo davati - rečeno nam je u Tužilaštvu BiH. 

Podsjetimo, Mektić je kazao da je razlog za zahtjev glavne tužiteljive "neki tender" koji je započet dok on nije ni bio u Ministarstvu. Objasnio je  da se radi o donaciji Evropske komisije.  

-Radilo se o vatrogasnoj opremi koju smo mi dijelili u deset općina Crne Gore i 10 općina Hercegovine. Ja ni luk jeo, ni luk mirisao. Imaju dokumenti Evropske komisije da je to OK, niti sam učestvovao, daleko prije mene započeto... Ali, hoću da kažem, tendenciozno godinama već ide i samo traži da dođe do moje glave  - kazao je prije nekoliko dana Mektić. 

Potcrtao je da zna "odakle to duva", te se zapitao šta onda "obični" čovjek treba da očekuje. 

-Tako, da vas pripremim da se kotrlja sve i svašta. To je meni paranoja čista  - kazao je Mektić ponovivši da s tim nema veze i da se radi o političkoj konstrukciji. 

VEZANI TEKSTMektić: Gordana Tadić jučer je zatražila da budem uhapšen

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.