open-navfaktor-logo
search
U sklopu istrage
Tužilaštvo naložilo ekshumaciju tijela Muamera Zukorlića
Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru naložilo je ekshumaciju tijela bivšeg predsjednika Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamera Zukorlića u sklopu istrage o utvrđivanju uzroka njegove smrti, saznaje radio Sto plus.
14.04.2022. u 13:48
get url
text

Tužilaštvo je u ponedjeljak zadužilo predmet i postupa po krivičnoj prijavi koju je Republičkom javnom tužilaštvu (RJT) podnio Zukorlićev sin Usame.

VEZANI TEKST - Porodica traži istragu: Sumnjaju da je muftija Zukorlić otrovan, imaju nalaz dvije laboratorije

On je RJT-u tada predao i laboratorijske nalaze koji, kako je ranije rekao, pokazuju da njegov otac nije umro prirodnom smrću, već da je otrovan.

- U sklopu istrage uzeta je izjava od Usame Zukorlića, a potom i dat nalog da se izvrši ekshumacija tijela pokojnog Muamera Zukorlića, sa čim se porodica saglasila. Tačan dan ekshumacije još nije poznat, ali će biti vrlo brzo - rekao je izvor iz Tužilaštva.

Usame Zukorlić, koji je naslijedio oca na čelu partije, u obraćanju javnosti rekao da je jedna laboratorija utvrdila da postoji visoka vjerovatnoća da je Muamer otrovan teškim metalima, a druga da je otrovan hranom, prenosi radio Sto plus.

Bivši sandžački muftija preminuo je iznenada 6. novembra, u 51. godini.

Kao uzrok smrti tada je navođen srčani udar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.