open-navfaktor-logo
search
Ubistvo policajaca
Tužilaštvo KS zatražilo pritvor za Srećka Trifkovića
Pritvor je zatražen zbog bojazni da bi mogao ometati istragu, ponoviti krivično djelo, te zbog uznemirenja javnosti
30.10.2018. u 12:46
get url
text

Tužilaštvo Kanona Sarajevo zatražilo je od sarajevskog Kantonalnog suda da odredi jednomjesečni pritvor za osobu uhapšenu zbog sumnje da se može dovesti u vezu s ubistvom dvojice policajaca. 

- Za osumnjičenog koji se dovodi u vezu s ubistvom i teškom krađom zatražen je pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao prikrivati dokaze i utjecati na svjedoke ili saučesnike, zbog bojazni da bi mogao ponoviti krivično djelo, kao i zbog opasnosti da bi puštanje na slobodu osumnjičenog moglo rezultirati uznemirenjem javnosti - potvrdila nam je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS, ne navodeći identitet osumnjičenog.

Podsjećamo, zbog sumnje da bi mogao imati veze s ubistvom dvojice sarajevskih policajaca u prošli petak, jučer je uhapšen Srećko Trifković (33) sa Pala, jedan od optuženih u predmetu "Volan", koji se pred Sudom BiH vodi protiv članova automafijaških grupa iz Istočnog Sarajeva.

Trifkovićeva advokatica Tatjana Savić potvrdila je jučer za Faktor da je njen klijent uhapšen, te kazala da je on već jednom privođen tokom ove istrage, kada je prošao poligraf.

Kazala je i da će uputiti zahtjev da se još jednom provjeri alibi, kojeg, kako je kazala, Trifković ima.

Izvor iz istrage, podsjećamo, ranije nam je kazao da Trifković vjerovatno nije izvršilac ubistva, ali da se dovodi u vezu sa njim.

U akciju pronalaska počinitelja krivičnog djela ubistva dvojice pripadnika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koja još traje, uključene su sve policijske agencije i to MUP KS, MUP RS, FUP, SIPA, Granična policija, dok asistenciju pruža i OSA BiH.

Do sada je saslušano više od 50 osoba, a pretresi su izvršeni na više lokacija na području Republike Srpske.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.