- Vozač Aldin Subašić sumnjiči se za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog sabraćaja i ukazivanje pomoći povrijeđeno osobi, dok se suvozač Almir Balićevac sumnjiči za krivično djelo pomoć počinitelju nakon počinjenog krivičnog djela – navode iz Tužilaštva.

Pojašnjavaju da je Vozaču pritvor predložen zbog opasnosti od bjekstva, zatim zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, prikrivanje dokaza, te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti.

VEZANI TEKST - Vozač i suvozač iz "touarega", kojim je usmrćen pješak u Boljakovom Potoku, predati Tužilaštvu KS

- Pritvor za suvozača je predložen zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti od utjecaja na svjedoke i prikrivanje dokaza – kazali su iz Tužilaštva.

Podsjećamo, Subašić je upravljao automobilom "VW touareg", koji je u četvrtak oko 19.40 sati, naletio na dvojicu pješaka u ulici Smaje Šikala, dok je Balićevac bio u vozilu na mjestu suvozača. Nakon nesreće, u kojoj je na mjestu poginuo pješak Mustafa H. (1965), dok je povrede zadobio U. Dž. (1966), nisu se zaustavili već su pobjegli s mjesta nesreće.