open-navfaktor-logo
search
Policija dobila upute
Tužilaštvo KS: Provjeravaju se navodi zastupnice Sabine Ćudić o Zavodu Pazarić
U Tužilaštvu KS odranije postoji formiran predmet u vezi sa eventualnim finansijskim zloupotrebama, a naložena je provjera navoda o zlostavljanju štićenika
21.11.2019. u 09:15
get url
text

Tužilaštvo Kantona Sarajevo provjerava navode koje je jučer iznijela zastupnica Sabina Ćudić, a koji se tiču tretmana štićenika Zavoda Pazarić, rečeno nam je u toj pravosudnoj instituciji.

- Obavještavamo Vas da Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo radi na predmetu koji se odnosi na eventualne finansijske zloupotrebe u Zavodu, a da će biti provjereni i navodi koje iznosi imenovana zastupnica - kratko su nam potvrdili iz Tužilaštva KS.

Naime, u Tužilaštvu KS odranije postoji formiran predmet u vezi sa eventualnim finansijskim zloupotrebama, a o čemu je javnost ranije izvijestio direktor Zavoda Redžep Salić.

Nakon što su se jučer u javnosti pojavile fotografije i informacije o navodnom zlostavljanju štićenika, a kako je rečeno u sarajevskoj policiji, o tome je odmah obaviješten dežurni tužilac, koji je pripadnicima MUP-a KS dao određene upute, po kojima oni postupaju.

Zbog osjetljivosti slučaja, odnosno kategorije osoba na koje se odnosi istraga, iz policije i iz Tužilaštva zasad ne mogu saopćavati nikakve detalje o aktivnostima koje se preduzimaju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.