open-navfaktor-logo
search
Istraga ubistva policajaca
Tužilaštvo KS: Pretresi u Istočnom Sarajevu još traju, zasad niko nije uhapšen
I dalje traju pretresi na području Istočnog Sarajeva i Pala, u akciji koju od ranih jutarnjih sati po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo provode pripadnici SIPA-e, a s ciljem pronalaska dokaza u vezi sa ubistvom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u oktobru 2018. godine.
04.11.2021. u 12:13
get url
text

Kako je izjavila glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić, do sada je pretreseno nekoliko objekata, među kojima i jedna kancelarija Policijske uprave Pale.

VEZANI TEKST - Zet odbjeglog Milomira Savčića prvoosumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca?

- Pronađeni su i oduzeti određeni dokazi koji će biti korišteni u sklopu istrage ubistva sarajevskih policajaca. Također, više osoba će danas biti pozvano radi davanja izjave. Do ovog trenutka niko nije lišen slobode - kazala je Bavčić.

Dodala je da, budući da aktivnosti na terenu i dalje traju, tek po njihovom okončanju će biti poznato više informacija.

Podsjetimo, prema zvanično još nepotvrđenim informacijama, prvoosumnjičeni za učešće u ubistvu policajaca Aleksandar Macan nije pronađen na adresi stanovanja.

On se, navodno, nalazi u Španiji.

Policija je pretresla njegov stan i kancelariju njegove supruge Marijane Savčić-Macan, koja je uposlena u MUP-u Republike Srpske. 

Macan je zet optuženika za genocid u Srebrenici Milomira Savčića, predsjednika Boračke organizacije RS-a, koji je u augustu pobjegao van BiH i za njim je raspisana međunarodna potjernica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.