open-navfaktor-logo
search
Naplatio pola miliona KM
Tužilaštvo KS istražuje Amara Osima zbog sumnje da je od FK Željezničar naplatio fiktivna potraživanja
Tužilaštvo Kantona Sarajevo donijelo je naredbu o provođenju istrage protiv bivšeg trenera FK Željezničar Amara Osima
11.03.2023. u 11:17
get url
text

Ovu informaciju objavio je portal Istraga.ba, a kako tvrdi isti izvor, Osim bi uskoro trebao biti pozvan na ispitivanje, nakon čega će biti donesena tužilačka odluka, odnosno odluka o tome da li će biti podignuta optužnica.

Amar Osim je, prema informacijama Istrage, osumnjičen da je fiktivno prikazivao potraživanja od FK Željezničar, te da je na taj način klub oštetio za oko pola miliona maraka.

- Dosadašnjom istragom je utvrđeno da je Amar Osim naplatio oko pola miliona maraka od FK Željezničar na osnovu navodnih potraživanja od kluba. Međutim, u klupskoj dokumentaciji ne postoje dokazi da je Osim taj novac uopće posudio Željezničaru. Dakle, nema traga da je on dao novac, ali postoje tragovi da mu je vraćen novac - navodi jedan od sagovornika Istrage.

Prema informacijama Istrage, rukovodstvo Željezničara je podnijelo prijavu Tužilaštvu Kantona Sarajevo prije godinu i po, a nakon toga je, ubrzo, donesena naredba o provođenju istrage, jer postoji osnovana sumnja da je Osim naplatio dugove koji nisu ni postojali.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.