open-navfaktor-logo
search
Formiran predmet
Tužilaštvo Kantona Sarajevo istražuje smrt žene koja je preminula na Ilidži
Tužilaštvo Kantona Sarajevo formiralo je predmet u vezi sa smrću žene koja je jučer preminula u Domu zdravlja na Ilidži, a za koju je testiranjem utvrđeno da je bila pozitivna na koronavirus.
25.03.2020. u 19:42
get url
text

Kako je saopćila glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić, bit će provjerene sve okolnosti pod kojim je nastupila smrt žene.

- U ovoj fazi ne možemo saopćiti više informacija - kazala je Bavčić.

Podsjećamo, nakon što je jučer preminula 53-godišnja žena, za koju je utvrđeno da je pozitivna na koronavirus, ambulanta u Hrasnici je zatvorena, dok je više ljekara iz Doma zdravlja na Ilidži poslato u samoizolaciju.

Žena je u trijažu DZ Ilidža dovezena sanitetskim vozilom, u pratnji kćerke, ali je već prilikom prijema bila mrtva. Ljekari su je pokušali reanimirati, ali bezuspješno.

Naknadnim testiranjem utvrđeno je da je bila pozitivna na koronavirus. 

Potom je utvrđeno da je u nekoliko navrata dolazila u lokalnu ambulantu, nakon čega su svi uposlenici poslani u samoizolaciju, a ambulanta je zatvorena, kao i firma u kojoj je radila preminula žena.

Tek je naknadno utvrđen kontakt s osobom iz rizične zemlje, odnosno iz Italije, a o čemu zdravstveni radnici nisu bili upoznati. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.