open-navfaktor-logo
search
Godišnjica
Tužilaštvo i MUP KS već dvije godine nisu pronašli ubice policajaca
Na današnji dan, 26. oktobra 2018. godine, ubijeni su sarajevski policajci Adis Šehović i Davor Vujinović. Ni dvije godine poslije Tužilaštvo i MUP KS nisu pronašli njihove ubice.
26.10.2020. u 08:18
get url
text
get url
text

MUP KS i Tužilaštvo KS u zajedničkoj izjavi saopćili su da je zbog ovog ubistva pod istragom više osoba, te da su sarađivali i sa SIPA-om, MUP-om RS-a te FUP-om, kao i OSA-om u razmjeni podataka. Poduzeto je više od hiljadu radnji dokumentiranja i dokazivanja, te saslušano i ispitano blizu 300 osoba.

Naređena su brojna vještačenja, izuzeto je oko 100 videonadzora i poligrafski testirano 39 osoba. Upućeno je, kako su naveli, i više zahtjeva INTERPOL-u i EUROPOL-u, te ostvarena saradnja sa osam država. No, ubice policajaca do danas nisu otkrivene.

Policajci Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni su 26. oktobra 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino Polje. Na njih je zapucano oko četiri sata ujutro dok su bili u službenom vozilu. Adis Šehović je preminuo na mjestu, a Davor Vujinović nekoliko sati poslije u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

U čast sarajevskim policajcima na današnji dan prošle godine otkriveno je spomen-obilježje koje je postavljeno u ulici Geteova do broja 1 u Sarajevu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.