Koordiniranom akcijom Tužilaštva BiH i SIPA-e, uhapšeni su osumnjičeni za organizovano krijumčarenje migranata preko granice na rijeci Drini, duži vremenski period, navedeno je u saopćenju.

VEZANI TEKST - Međunarodna akcija "Best": SIPA i MUP RS-a pretresaju šest lokacija u Zvorniku, na meti krijumčari migranata 

Postupajući po nalogu tužioca, policijski službenici SIPA-e, u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a RS, na području Zvornika izvršili su pretrese i uhapsili šest osumnjičenih osoba. Uhapšeni se terete da su djelujući sa njima poznatim osobama sa područja Srbije, sudjelovali u planiranju, organizovanju i realizovanju krijumčarenja ilegalnih migranata sa teritorije Srbije na teritoriju Bosne i Hercegovine, preko vodene granice na rijeci Drini.

Nakon što ispita osumnjičene osobe, postupajući tužilac odlučit će o daljim aktivnostima u ovom predmetu. Provedene aktivnosti dio su strateških mjera koje se poduzimaju u Bosni i Hercegovini, u borbi protiv organiziranih ilegalnih migracija.