open-navfaktor-logo
search
Na prijavu Karić
Tužilaštvo BiH pokrenulo proces u slučaju "Sarajevo Safari"
Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić obavijestila je javnost kako je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine otvorilo predmet u vezi s dokumentarnim filmom Sarajevo Safari, odnosno protiv NN lica sa nepoznatom inostranom adresom stanovanja i odgovornih lica tzv. Vojske Republike Srpske.
01.11.2022. u 12:37
get url
text

- Određen je postupajući tužilac u Posebnom odjelu za ratne zločine, koji će u narednom periodu, zajedno s partnerskim institucijama i agencijama, poduzeti potrebne mjere radi provjera navoda iz prijave. Nakon donošenja tužilačke odluke, o istoj ćete, kao podnositeljica prijave, biti pismeno obaviješteni - navodi se u odgovoru Tužilaštva BiH gradonačelnici Sarajeva.

 

VEZANI TEKST - Karić u finišu izborne kampanje još jednom obavijestila javnost o krivičnoj prijavi zbog filma "Sarajevo safari"

Naime, Karić je podnijela krivičnu prijavu prije nešto više od mjesec dana.

 - Kao što sam i obećala, podnijela sam krivičnu prijavu protiv NN lica koja su sijala smrt po Sarajevu i njihovih pomagača, te odgovornih lica agresorske vojske. Smatram ispravnim i svojom obavezom ovako reagirati na iznesene činjenice u dokumentarnom filmu "Sarajevo safari" režisera Mirana Zupaniča prema kojem su strani državljani - "lovci na ljudske glave" plaćali da tokom sarajevske opsade pucaju po nedužnim civilima - navela je ona tom prilikom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.