VEZANI TEKST - Evo zbog čega je Elmedina Muftić saslušana u SIPA-i, uvodi li se verbalni delikt!?

Ovu informaciju Muftić je uz obavijest dobijenu iz Tužilaštva BiH objavila na društvenim mrežama. 

- Želim da se zahvalim svima vama koji ste bili uz mene kada sam pozvana na saslušanje u SIPA-u, medijima koji su objektivno izvještavali. Posebno hvala onim medijima koji su mi dali podršku, MTV Igman, TV Hayat, Faktor, Stav, Udruženje novinara Nino Ćatić, Bosnjaci. net, i dr. Ovo je pobjeda slobode govora, prava da mislimo dakle postojimo. Ovo je potvrda da se moramo boriti za interpretaciju istine o agresiji i genocidu, za kulturu sjećanja na časnu Armiju RBiH.
Mene zastarišiti ne možete, ja se borim za svetinju koja se Bosna zove, na tom putu i ću ili pobijediti ili šehiditi. Ja znam za šta živim i prema čemu idem!

I onima koji su učestvovali u ovom procesu, koji su mislili da će me prepasti, ušutjeti poručujem " budimo dobre komšije", vidjeli ste da me slomit ne možete, jer kad si na istini sve što se desi, pobjeda je - napisala je Muftić. 

Muftić je u januaru ove godine saslušana u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine zbog komentara koje je napisala na Facebooku, a na temelju istrage o izazivanju nacionalne, rasne i vjerske mržnje razdora i netrpeljivosti.

Jedan njen komentar odnosio se na izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića u Vijeću sigurnosti UN-a kako on predstavlja Hrvate iz Bosne i Hercegovine, drugi na izjave predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare o Bošnjacima koje je dao tokom posjete Varešu.

Dva posta, Muftić je podijelila od bivšeg reisu-l-uleme Mustafe ef. Cerića koji je pohvalio državnog zastupnika i profesora Zlatana Begića zbog njegovog nastupa u duelu na Face TV sa Milanom Tegeltijom, te crtež osnovca iz Bužima koji je objavio Ezher Beganović.