Tužilački tim iz sarajevskog Kantonalnog tužilaštva obavio je danas uviđaj u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, potvrđeno nam je iz te pravosudne institucije.

-Odmah po saznanju iz medija, Tužilaštvo je otvorilo predmet i formiralo tužilački tim koji radi na slučaju. Danas je tužilački tim, zajedno sa pripadnicima MUP-a KS, obavio uviđaj u Zavodu, gdje je izuzeta sva potrebna dokumentacija, te drugi dokazi koji će biti korišteni u istrazi. Rad na predmetu se nastavlja, a po njegovom okončanju javnost će blagovremeno biti obaviještena o razultatima - kazao je za Faktor Alem Hamzić, službenik za informisanje Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, u Tužilaštvu već postoji predmet koji je formiran nakon prijave smijenjenog direktora Redžepa Salića o navodnim finansijskim malverzacijama, a nakon što je zastupnica Sabina Ćudić iznijela šokantne fotografije vezivanja djece, formiran je novi predmet koji se odnosi na navodni nehumani tretman štićenika Zavoda.

Iz MUP-a KS ranije su kazali da su pripadnici policije od Tužilaštva dobili instrukcije po kojima postupaju, ali detalje nisu saopćavali.