open-navfaktor-logo
search
Prijedlog upućen Sudu
Tužilac zatražio pritvor za taksistu osumnjičenog za silovanje u Semizovcu, on negira krivnju
Nakon saslušanja osumnjičenog, tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva predložio je Općinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora 25-godišnjem taksisti iz Sarajeva, osumnjičenom za silovanje.
20.04.2021. u 15:06
get url
text

Kako je potvrdila glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić za Faktor, pritvor za osumnjičenog predložen je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu utjecajem na svjedoke, bojazni da bi mogao ponoviti krivično djelo, kao i zbog bojazni da bi njegovo puštanje na slobodu moglo rezultirati uznemirenjem javnosti. 

Dvadesetpetogodišnjak je uhapšen preksinoć, nakon što se policiji u jutarnjim satima obratila mlađa Sarajka, koja je prijavila da je noć ranije pozvala taksi na Koševskom Brdu, gdje je bila na druženju sa prijateljicama, nakon čega ju je, kako je prijavila, taksista odvezao u Semizovac, gdje ju je u jednoj vikendici prisilio na spolni odnos.

Nakon hapšenja, 25-godišnjak se u policiji branio šutnjom, dok je pred tužiocem iznio odbranu, te negirao da je počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret. 

Potvrdio nam je to i njegov advokat Aleksandar Remić.

Sudija za prethodni postupak Općinskog suda u Sarajevu zakazao je za danas popodne sjednicu na kojoj će biti raspravljen prijedlog za pritvor, nakon čega će donijeti odluku o pritvoru.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.