open-navfaktor-logo
search
Uhapšene u Mostaru
Tužilac traži pritvor za uhapšene Ukrajinke: Vrbovale siromašne djevojke i navodile ih na prostituciju
Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za Asmih Zhdanovu - Asju (1961) i Natalliu Nachinkinu (1989), državljanke Ukrajine, osumnjičene za međunarodno navođenje na prostituciju.
28.01.2021. u 16:44
get url
text

Pritvor je zatražen zbog opasnosti od bjekstva.

VEZANI TEKST - U akciji SIPA-e uhapšene tri Ukrajinke zbog organizovanja prostitucije u Mostaru

Osumnjičene su pod istragom Tužilaštva BiH, a uhapšene su u akciji koja je izvedena po nalogu Tužilaštva BiH na području Mostara.

One se terete da su stupale u kontakt sa djevojkama sa područja Ukrajine, mlađe životne dobi, koje su se nalazile u teškom imovinskom stanju i socijalnom položaju, te su ih navodile, nagovarale i podsticale na pružanje seksualnih usluga za novac, kao i organizirale pružanje tih usluga u jednom hotelu na području Mostara.

Prema prikupljenim podacima, osumnjičene su uspostavljale kontakte na internet stranicama javljajući se na oglase, te dogovarale datume, vrijeme i mjesto pružanja seksualnih usluga.

Rezultati istrage ukazuju da se počinjenje ovih krivičnih djela odvijalo u periodu od najmanje šest mjeseci, za koje vrijeme su stekle nezakonitu imovinsku korist u velikom iznosu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.