open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo ZDK
Tužilac traži pritvor za Antu Palavru, osumnjičenog za ubistvo Džemala Mahmića
Osim za ubistvo, Palavri se na teret stavlja i izazivanje opće opasnosti, te nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i municije
24.10.2019. u 16:45
get url
text

Tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, nakon ispitivanja osumnjičenog, zatražio je od Kantonalnog suda u Zenici da odredi jednomjesečni pritvor za Antu Palavru (21), osumnjičenog za ubistvo zeničkog kik - boksera Džemala Mahmića (33).

Osim za ubistvo, Palavri se na teret stavlja i izazivanje opće opasnosti, te nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i municije, saopćilo je Tužilaštvo ZDK.

Pritvor za Palavru tužilac je zatražio zbog opasnosti od bjekstva, zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu utjecajem na svjedoke, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, kao i bojazni da bi njegovim puštanjem na slobodu moglo doći do uznemirenja javnosti, budući da se za ovo krivično djelo može izreći kazna od deset godina zatvora ili teža.

Palavra je osumnjičen da je prekjučer ujutro pucao u Džemala Mahmića u buregdžinici "Lađana" u naselju Londža, nakon čega je ovaj preminuo u zeničkoj bolnici.

Uhapšen je jučer, nakon što su Zenički policajci tokom cijele prethodne noći pretraživali teren te bili u pregovorima sa Palavrinom rodbinom i prijateljima, kako bi se osumnjičeni predao, što je on i učinio.

I Mahmić i Palavra otprije su poznati kao uspješni sportisti. Mahmić je prije desetak godina bio viceprvak Evrope u kik-boksu, a Palavra je u posljednje dvije-tri godine višestruki osvajač prvenstava u MMA borilačkoj vještini.

O prijedlogu za određivanje pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Zenici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.