open-navfaktor-logo
search
Reagiranje
Tužilac Oleg Čavka: Gotovo mi je svejedno šta čitaoci Faktora misle o meni
Tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine Oleg Čavka obratio se redakciji portala Faktor povodom teksta "Ko u Dodikovo ime 'ubacuje klipove': Čavka svoje 'sumnje' dostavlja Nikšićevoj komisiji".
06.02.2020. u 15:52
get url
text

VEZANI TEKST - Ko u Dodikovo ime "ubacuje klipove": Čavka svoje "sumnje" dostavlja Nikšićevoj komisiji

U tom tekstu, smatra Čavka, oklevetali smo njegovo ime, dovodeći ga u, kako je kazao, kontekst političkih obračuna "na poziciju direktora OSABiH" i drskog navođenja na sumnju za koruptivne radnje tužioca kupovinom vozila u autosalonu AC Quattro.

Reagiranje tužioca Olega Čavke u nastavku prenosimo u cijelosti:

- Vašim tekstom netačno navodite da je tužilac provozao auto Bakira Alispahića prije kupovine i izbjegavanjem u cijelom tekstu navoda da je vozilo kupljeno, navodite prosječnog čitaoca na sumnju u koruptivne radnje, odnosno kupovinu auta iz decembra 2018. godine dovodite u kontekst predmeta Tužilaštva BiH o kojem piše Patria u januaru 2020. godine.

Koristim priliku obavijestiti Vas da je tačno da sam vozilo kupio u salonu AC Quattro, te da sam vozilo platio žiralno sa računa Union banke u Sarajevu na račun AC Quattra u iznosu od 40.800,00 KM.

S obzirom na to da nisam niti očekivao da mediji poput Vašeg može biti korektan, jer ja dobro znam ko ste Vi, ko su Vam izvori i zašto ovo pišete, ipak Vam skrećem pažnju da nije primjereno objaviti fotografiju vozila kakvo koristi tužilac, naročito imajući u vidu da sam fizičko osiguranje imao punih deset godina zbog rada na predmetima koji nose određeni rizik. Očito Vi želite prikazivanjem vozila kakvo ja koristim da me na neki način etiketirate i ta činjenica je Vama na čast.

Naročito nije primjereno netačno pisati o tužiocu, a pri tome njega samog ne pitati da li je Vaša informacija tačna ili netačna, odnosno dužni ste provjeravati svoje izvore.

Stoga Vam dostavljam ovaj demant, ne radi toga što želim da Vaši čitaoci čitaju istinu, jer je meni gotovo svejedno šta Vaši čitaoci misle o meni, nego isključivo zbog činjenice da ću Vas tužiti zbog Vašeg nezakonitog ponašanja, pa zato tražim da objavite ovaj demant.

S obzirom na to da ste u prošlosti u jednom navratu odbili objaviti demant, zbog činjenice da sam ga poslao putem e-maila, sad Vam demant šaljem poštom i ovjeravam svojeručnim potpisom – napisao je Čavka.

Faktor ovom prilikom prilaže raniji e-mail Olega Čavke, budući da je sada potvrdio da je on zaista taj koji je ranije pisao našoj redakciji.  Podsjećamo, na upit da nam potvrdi da on koristi taj mail, nismo nikada dobili odgovor. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.