open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Tužilac Dalibor Vrećo ima koronu: Odgođeno suđenje krim tehničarima MUP-a RS
U Osnovnom sudu Banja Luka danas je odgođen glavni pretres kriminalističkim tehničarima MUP-a RS Zoranu Bošnjaku (45) i Mikici Marijancu (56), optuženima za uništavanje materijalnih dokaza u slučaju "David Dragičević".
21.04.2021. u 10:46
get url
text

Razlog je što postupajući tužilac Dalibor Vrećo ima koronu, te je na bolovanju. Prije odgode glvnog pretresa ispred suda se okupila grupa "Pravda za Davida".

Optuženi dvojac se tereti da su bacili Dragičevićev donji veš, a koji je nakon obdukcije prebačen u depozit Policijske uprave Banja Luka.

Bošnjak i Marijanac optuženi su za krivično djelo "sprečavanje dokazivanja", odnosno da su "u namjeri da spriječe ili otežaju dokazivanje uništili predmet koji služi kao dokaz".

Tijelo Davida Dragičevića (21) pronađeno je 24. marta 2018. godine na ušću Crkvene u Vrbas kod banjalučke tvrđave "Kastel". Okružno janvo tužilaštvo Banja Luka je ovaj slučaj okvalifikovalo kao ubistvo, ali do danas nisu identifikovani osumnjičeni niti je podignuta optužnica u vezi sa njegovom smrću. Slučaj je prije nekoliko dana preuzelo Tužilaštvo BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.