open-navfaktor-logo
search
Nakon sastanaka
Turski ministar Pakdemirli posjetio mezarje Kovači, prošetao Baščaršijom
Ministar poljoprivrede i šumarstva Republike Turske Bekir Pakdemirli, koji boravi u jednodnevnoj posjeti Bosni i Hercegovini, obišao je danas Šehidsko mezarje Kovači u Sarajevu te položio cvijeće na mezar prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića.
25.02.2021. u 18:00
get url
text

Nakon zvaničnih sastanaka danas u Sarajevu, Pakdemirli je u poslijepodnevnim satima stigao na Kovače, obišao mezarje i položio cvijeće na mezar Alije Izetbegovića.

U pratnji Pakdemirlija bili su ambasador Turske u BiH Haldun Koc kao i brojna turska delegacija. Nakon polaganja cvijeća na šehidskom mezarju, savjetnik za vjerska pitanja pri ambasadi Turske u Sarajevu Yunus Keles proučio je na mezarju odlomke iz Kur’ana i dovu.

Pakdemirli je potom prošetao Baščaršijom, obišao harem Gazi Husrev-begove džamije, Morića Han, Latinsku ćupriju i park At Mejdan.

Pakdemirlija su danas primili predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, članovi Predsjedništva Šefik Džaferović i Željko Komšić, a sastao se i sa ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Stašom Košarcem.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.