open-navfaktor-logo
search
Ispraćaj šehida
Turska se oprostila od vojnika koji su položili živote u Idilibu
U nekoliko gradova u Turskoj organizirani su ispraćaji na vječni smiraj turskih vojnika koji su svoje živote položili kao šehidi u sirijskom Idlibu, nakon što su režimske snage na njih izvele napad, javlja Anadolu Agency (AA).
29.02.2020. u 15:09
get url
text

Na ispraćajima - tabuti prekriveni turskom zastavom, suze, bol i molitve za njihove duše.

Okupili su se i brojni sugrađani, kako bi pružili podršku porodici, ali turskim snagama koje, kako građani ističu, čuvaju granicu i nastoje omogućiti Sirijcima siguran povratak kućama.

Nakon tog napada mnogi roditelji su ostali bez djece, braća i sestre bez braće, žene bez muževa, a djeca bez očeva.

{$galerijaFotografija}

Na vječni počinak danas je u Afyonkarahisaru ispraćen i Suleyman Sahin, a njegova majka, otac, supruga, braća i sestre bili su shrvani bolom. Dvogodišnja Yasemin ostala je bez oca.

Ispraćaju su prisustvovali i brojni državni zvaničnici, predstavnici nekoliko partija.

U Hatayu je ispraćen Mustafa Bayrakdar, za kojim su bolom shrvani ostali roditelji, sedmero braće i sestara, prijatelji, ali i suborci koji su za njega imali samo riječi hvale.

Ispraćaji su održani i u Mersinu, Tokatu, Kayseriju, Adiyamanu, Gaziantepu, Osmaniyeu, Zonguldaku, Adani, Antaliji, Usaku, Samsunu, Kahramanmarasu, Tekirdagu, Izmiru…

Ranije je predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio da je broj turskih vojnika koji su živote položili kao šehidi u operaciji u Idlibu povećan na 36 i da krv turskih šehida neće ostati neosvećena.

U protekla dva dana su u mnogim gradovima u Turskoj organizirani i skupovi podrške turskoj vojsci, a na brojnim stambenim i poslovnim objektima istaknute zastave Republike Turske.

20200229_2_41107355_52630685.jpg
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.