open-navfaktor-logo
search
Grad Sivas
Turska: S proljećem sve više posjetitelja naselja sa "hobbit kućicama"
Na području grada Sivasa, na sjeveru Turske, gdje se nalaze kuće izgrađene po uzoru na domove hobbita iz romana i filma "Gospodar prstenova", dolaskom proljeća mogu se vidjeti i prvi posjetitelji, javlja Anadolu Agency (AA).
28.03.2021. u 17:25
get url
text

Iako je proljeće kalendarski tu, na području gdje se nalaze "hobbit kuće" još uvijek ima ledenica i snijega zbog temperature koja noću pada ispod nule.

Osman Cagrici došao je s porodicom u posjetu području na kojem se kuće dizajnirane za život ispod sloja zemlje i trave. Opština Sivas odlučila se na gradnju kuća zbog romana i poznatog filma, koji imaju svoje fanove diljem svijeta.

"Ovdje možete doživjeti zimu ljeti i ljeto zimi. Na takve ćete prizore naići u različitim dijelovima grada. Iako s jedne strane ima leda, a sa druge strane posvuda zelenilo, drveće će skoro procvjetati. Ove ljepote možete vidjeti na mnogim mjestima u našem gradu, kao i 'hobbit kuće'", kazao je Cagrici.

Ramazan Cigdem smatra da su "hobbit" kuće jedno od mnogih lijepih mjesta u Turskoj.

Dodao je da se temperatura na tom području mijenja tokom dana i noći i zbog toga ovih dana na jednom mjestu imaju i proljeće i podsjetnike da zima još nije gotova.

{$galerijaFotografija}

 

hobit-kucice-turska.jpg
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.