open-navfaktor-logo
search
Borba u Istanbulu
Turska protiv svijeta: Haris Biber nakon tri runde savladao Kostasa Papadopoulosa
Da će imati borbu protiv grčkog predstavnika Brko saznao tek na vaganju
02.09.2019. u 15:59
get url
text

Haris Brko Biber (22), jedan od najboljih profesionalnih kickboxera u Bosni i Hercegovini, slavio je novu internacionalnu pobjedu.

Član KBV Gazija Gym Sarajevo nastupio je na istanbulskoj manifestaciji "Turska protiv svijeta" u organizaciji promocije "Pitbull Promotions" gdje je slavio 17. pobjedu u profesionalnoj karijeri, saopćeno je iz ovog kluba.

Biber (17-5), koji je nastupio kao počasni član turske selekcije, u dosta tvrdom meču nakon tri odrađene runde odnio je pobjedu protiv Grka Kostasa Papadopoulosa (19-4-1) i na taj način ostvario treću pobjedu u 2019. godini.

Inače, Biberu su čak tri protivnika otkazala meč u Istanbulu. Prvo se trebao boriti protiv Holanđanina Kevina Hesslinga koji je odustao sedam dana prije meča, a poslije toga organizatori pronalaze zamjenu u Portugalcu Rudiju Mendesu, koji je također odustao, pa je na "red došao" Francuz Mohamed Soumah.

Da će imati borbu protiv grčkog predstavnika saznao je tek na vaganju.

Mladom kickboxeru, koji se nalazi u izvrsnoj formi, ovo je šesta pobjeda u posljednjih sedam nastupa, a jedini poraz doživio je podijeljenom odlukom sudaca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.