open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP
Turska prejaka za odbojkašku reprezentaciju BiH
Odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je i drugi poraz u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a Turska je s maksimalnih 3:0 (25:15, 25:17, 25:18) slavila protiv naše selekcije.
12.01.2021. u 19:11
get url
text

Početak prvog seta jasno je pokazao omjer snaga i kvaliteta dvije selekcije, a Turska je potvrdila ono što se znalo i prije početka kvalifikacionog turnira, da je glavni favorit za prvo mjesto i plasman na EP.

Poslije 19 minuta igre turski odbojkaši stigli su do prednosti, a Subasi sa šest i Lagumdžija s četiri poena bili su najbolji poenteri turske u prvom setu koji im je pripao rezultatom 25:15.

I na startu drugog seta Turska je napravila prednost (8:3) koju je bez problema održavala u nastavku seta. Na kraju je selekciji Nedima Ozbeya bila potrebna 21 minuta da udvostruči svoje vodstvo. Rezultat u drugom setu glasio je 25:17.

Za razliku od prva dva seta u trećem naša selekcija nije dozvolila protivniku da napravi veću prednost, no do nje su Turci stigli sredinom trećeg seta i osigurali mirnu završnicu kao u prethodna dva seta. Do prve meč-lopte stigli su kod rezultata 24:17, ali je nisu realizovali. Ipak, već u drugom pokušaju su stigli do 25. poena i maksimalne pobjede rezultatom 3:0.

Prvo ime utakmice bio je Burutay Subasi s 19 poena, dok je Lagumdžija osvojio 13 poena. Najbolji poenter u našem sastavu bio je Adi Osmanović s osam poena.

Ekipa Ifeta Mahmutovića u četvrtak od 18 sati igraju protiv Sjeverne Makedonije, dok se sutra u istom terminu sastaju Sjeverna Makedonija i Turska. 

Našoj reprezentaciji preostaje da pokuša s 3:0 savladati Makedonce, što bi bh. odbojkašima donijelo drugo mjesto u grupi, te bi se uz malo sreće našli među pet najboljih drugoplasiranih timova, što bi nam donijelo plasman na Evropsko prvenstvo.

BiH - Turska 0:3 (15:25, 17:25, 18:25)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.