Uspješna akcija

Turska: Na aerodromu Istanbul zaplijenjeno 1,7 tona droge

Objavljeno: 13.12.2019. u 13:04

Pomoću psa tragača ustanovljeno da se u torbi nalaze narkotička sredstva

FOTO: Anadolija

Turski carinici zaplijenili su u petak 1,7 tona narkotičkih sredstava u kargo terminalu arodroma Istanbul, javlja Anadolija. Službenici Ureda za kontrolu carina i borbu protiv krijumčarenja pri Ministarstvu trgovine Turske su prilikom kontrola primijetili pošiljku sumnjivog sadržaja u kargo terminalu aerodroma u Istanbulu.

Riječ je o pošiljci iz Indonezije koja je preko Istanbula trebala nastaviti put ka Sjedinjenim Američkim Državama. Pomoću psa tragača ustanovljeno da se u torbi nalaze narkotička sredstva, a kasnijom detaljnom analizom ustanovljeno je riječ o kratomu, težine 1,745 tona. Kratom je biljka iz Jugoistočne Azije i poznata je kao "droga nove generacije".

U vezi s slučajem pokrenuta je istraga, a turski zvaničnici navode kako je prvi put na jednom turskom aerodromu zaplijenjena ovolika količina droge.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije