navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Podrška

Turska: Koncert na otvorenom za građane koji moraju ostati u domovima zbog policijskog sata

U gradu Diyarbakiru u Turskoj održan je muzički koncert na otvorenom za građane koji moraju ostati u domovima zbog policijskog sata uvedenog u okviru borbe protiv pandemije koronavirusa.

Objavljeno: 27.12.2020. u 15:13
get url
text

Koncert na otvorenom održava se u organizaciji Grada Diyarbakira, a cilj ove akcije je bar donekle uljepšati dane građanima koji ne mogu izlaziti vani zbog policijskog sata. Na koncertu su učešće uzeli brojni muzičari koji su izvodili poznate kompozicije.

Ali Celik, šef Odjela za kulturu i socijalna pitanja, izjavio je da već nekoliko sedmica provode ovaj projekat, dodajući da na ovaj način žele pružiti podršku građanima koji ne mogu izlaziti iz domova vikendom.

- Naši građani koji ostaju u domovima svaki vikend imaju priliku da uživo slušaju razne muzičare. Naše aktivnosti će trajati sve dok ograničenja budu na snazi. Narednih sedmica ćemo održati koncerte u drugim četvrtima - kazao je Celik.

Pojačavajući mjere u borbi protiv drugog vala pandemije COVID-19, Turska je uvela nova ograničenja, uključujući policijski sat tokom cijelog vikenda.