open-navfaktor-logo
search
Zagreb
Turska i Hrvatska potpisali tri međudržavna sporazuma
U prisustvu predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana i predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića danas su potpisana tri sporazuma.
08.09.2022. u 12:38
get url
text

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan i hrvatski predsjednik Zoran Milanović sastali su se danas u Zagrebu i na nivou delegacija.

Erdogan i Milanović prisustvovali su svečanosti na kojoj su nakon sastanka dvojice čelnika i delegacija potpisani sporazumi između dvije države.

Memorandum o razumijevanju o osiguranju javnog mira i reda između Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Turske i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske potpisali su turski ministar unutrašnjih poslova Suleyman Soylu i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Memorandum o razumijevanju o saradnji u području upravljanja katastrofama i vanrednim situacijama također su potpisali ministri Soylu i Božinović.

Protokol o saradnji između Državnog arhiva Republike Turske i Državnog arhiva Republike Hrvatske potpisali su Ugur Unal, direktor Državnog Arhiva Republike Turske i Dinko Čutura, direktor Hrvatskog državnog arhiva.

Erdogan i Milanović održali su zajedničku konferenciju za novinare nakon ceremonije potpisivanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.