open-navfaktor-logo
search
Binali Yildirim
Turska će osujetiti sve operacije usmjerene protiv njene ekonomije
Povodom obilježavanja 737. godišnjice smrti Ertugrula Gazija, u Turskoj se danas održava niz manifestacija i odaje počast ocu utemeljitelja Osmanske države
09.09.2018. u 15:11
get url
text

U Turskoj se danas obilježava 737. godišnjica smrti Ertugrula Gazija, oca utemeljitelja Osmanske države Osmana I, javlja Anadolu Agency (AA).

Riječ je o tradicionalnoj manifestaciji čiji se centralni program organizira u distriktu Sogut u provinciji Bilecik u kojem je i začeto veliko Osmansko carstvo.

Prigodnu poruku objavio je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan koji je naveo kako je Ertugrulova borba najbolji primjer dosega nacije koja je ujedinjena.

-Radimo dan i noć za sigurnost, mir, blagostanje i budućnost sve naše braće i sestara u našoj zemlji, ali i u regiji i ostatku svijeta - poručio je Erdogan.

Prisutnima na centralnoj manifestaciji u Bileciku obratio se šef turskog parlamenta Binali Yildirim.

On je poručio da će Turska osujetiti sve operacije i igre usmjerene protiv njene ekonomije.

-Neka svi, naši prijatelji i neprijatelji, znaju da ćemo uništiti sve operacije i igre koje su usmjerene protiv naše valute, ekonomije. Bit će teško, ali zasigurno će pravdu moćnih zamijeniti pravda onih koji su u pravu - poručio je Yildirim.

Yildirim je također kazao kako se Turska neće predati u ruke izdajnicima kao što su teroristi PKK-a i FETO-a.

-Postoje oni koji nas žele podijeliti, zavaditi i među nama sijati smutnje. Čine sve kako bi nas oslabili i to rade pod plaštom ekonomskih, društvenih i političkih razloga. Šta god radili, neće nikada uspjeti pokoriti Tursku - poručio je Yildirim.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.