open-navfaktor-logo
search
Opremljena s dva motora
Turska borbena bespilotna letjelica Bayraktar AKINCI B uspješno završila testove gađanja
Turska borbena bespilotna letjelica Bayraktar AKINCI B, opremljena s dva motora od po 750 konjskih snaga, uspješno je završila testove gađanja s teškim teretom.
24.06.2022. u 22:52
get url
text

Selcuk Bayraktar, čelnik kompanije Baykar, turske odbrambene kompanije specijalizirane za bespilotne letjelice i umjetnu inteligenciju, na Twitteru je objavio još jedan uspjeh borbene bespilotne letjelice Bayraktar AKINCI B.

- Bayraktar AKINCI B je uspješno završio testove gađanja s teškim teretom na velikoj visini i kompletom za navođenje TEBER-82 - kazao je on.

Turska borbena bespilotna letjelica Bayraktar AKINCI B, opremljena s dva motora od po 750 konjskih snaga, ranije ovog mjeseca oborila je vlastiti rekord leta i potvrdila uspješnog projekta AKINCI koji provodi kompanija Baykar pod vodstvom Direkcije za odbrambenu industriju pri Predsjedništvu Republike Turske.

Iz kompanije Baykar saopćeno je tada da je borbena bespilotna letjelica Bayraktar AKINCI B treći put srušio vlastiti rekord visine leta i da je taj podvig ostvaren tokom testiranja izdržljivosti, visine i brzine.

Testiranje je izvedeno u Centru za letenje, obuku i testiranje na poligonu aerodroma Corlu, a Bayraktar AKINCI B izveo je let u trajanju od 20 sati i 23 minute i tom prilikom dosegao rekordnu visinu od 45.118 stopa (13.716 metara).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.