open-navfaktor-logo
search
Prijelazni rok
Turković za Faktor: Ibišević bi narednih dana mogao postati igrač Trabzona
Vjerujem da će ga bratski prihvatiti i pomoći da se munjevito adaptira
16.07.2019. u 21:50
get url
text

Vedad Ibišević, bivši fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, uskoro bi mogao napustiti Herthu i karijeru nastaviti u Turskoj.

Za usluga Plavookog bombardera zainteresovan je Trabzonspor, a transfer bi mogao biti realizovan u narednih nekoliko dana. To je za Faktor potvrdio i Mušo Turković, koji je sa partnerom Esadom Mehmedovićem i prijateljima iz BiH, našeg napadača ponudio turskom velikanu.

- Ibiševića smo ponudili Trabzonu, jer igra na poziciji koja im je neophodna i upravo njega vide kao idelno rješenje. Mali problemčić predstavlja činjenica da je nedavno produžio ugovor sa Herthom, ali i to se može riješiti. Trabzon želi Ibiševića i u narednih dan, dva sve bi moglo biti gotovo - kazao je Turković za Faktor, dodavši:

- Trabzonspor je jedan od četiri najveća kluba u Turskoj, fudbalska imperija sa Crnog mora i najvatreniji fudbalski grad u Turskoj. Vrlo je poslovan i korektan klub, a Ibiševiću će biti kao da igra u svojoj Bosni. Vjerujem da će ga bratski prihvatiti i pomoći da se munjevito adaptira u crnomorskom gigantu.

Turković je inače rođen u Sjenici, a živi u Novom Pazaru. Fakultet je završio u Ankari, gdje je igrao fudbalu tamošnjim drugoligašima i trećeligašima. Jedno vrijeme proveo je i u Sarajevu, a osim pasoša Srbije ima i državljanstvo naše zemlje.

- Patriotska dužnost mi je da pomažem našim ljudima. Prije nekoliko godina Bešiktašu sam predložio Adema Ljajića i bila je to jedna lijepa sportska priča. Bilo bi mi drago da se i sada posao realizuje, a da u cijeloj priči svi budu zadovoljni. I Ibišević i Hertha i Trabzonspor - kazao je Turković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.