open-navfaktor-logo
search
Sastanak ministara
Turković u Briselu: Napredak u BiH je ozbiljno ugrožen i prijeti mu potpuno poništavanje
Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković učestvuje na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova država članica Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) u Briselu.
15.11.2021. u 12:25
get url
text

- Napredak u Bosni i Hercegovini je, u ovom trenutku, ozbiljno ugrožen, i prijeti mu potpuno poništavanje - poručila je jutros Turković tokom neformalnog sastanka.

- U najmanju ruku, očekujemo čvrst stav i snažni angažman na podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine, ali i njenoj evropskoj perspektivi - navela je, između ostalog. 

Ministrica Turković se založila za jačanje regionalne saradnje ističući da BiH podržava inicijative koje donose boljitak i brži put ka Evropskoj uniji, ali je upozorila na politike koje usporavaju i blokiraju reformske procese. Sastanku ministara vanjskih poslova SEECP prisustvovali su najviši zvaničnici Evropske unije među kojima i Joseph Borell, specijalni predstavnik EU-a za vanjsku politiku i sigurnost te evropski komesar za proširenje Oliver Varhelyi, saopćio je MVPBiH.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.