open-navfaktor-logo
search
Ko ima dobar život
Turković rekla da smo "pomalo razmaženi", uslijedila lavina kritika, a onda i njeno objašnjenje
Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, gostovala je u programu TV Hayat, a jedna njena izjava izazvala je burne reakcije. 
20.01.2022. u 12:43
get url
text

Jesu li građani umorni od borbe, bilo je pitanje novinarke, na šta je Turković odgovorila: 

- Niko nema pravo da bude umoran. Svi mi imamo jako dobar život. Onaj ko ima toplinu u domu, onaj ko ima svjetlo u domu, onaj ko ima nešto da pojede, on ne može biti umoran. Ja mislim da smo mi pomalo razmaženi - rekla je Turković i to je dio njene izjave zbog kojeg su krenule negativne reakcije na društvenim mrežama. 

Cijelu izjavu možete poslušati u videu ispod: 

Nakon poruka na društvenim mrežama da ministrica nema realnu sliku, da može govoriti u svoje ime kako je njoj dobro, da ljudi koji žive od par stotina maraka nisu razmaženi, Turković je objašnjavala svoju izjavu. 

- Pojedinci su ponovo dio mojih izjava iz intervjua na Hayatu izvukli iz konteksta i pogrešno reinterpretirali. To postaje redovna praksa, očito sa političkim i populističkim motivima. Moje poruke su apsolutno jasne i govore o tome da se konstantno ističe negativno o BiH. 

Često bez argumenata i uprkos ekonomskim pokazateljima. Kampanja protiv podstiče iseljavanje, beznadežnost i slabi one koji se bore za državu. Jasno je da je dug put pred nama, da se mnogi bore za egzistenciju, ali moramo pogledati i put koji smo prešli - navela je ministrica. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.