open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Turković razgovarala sa Misimovićem: Zmajevi imaju veliku ulogu u promociji BiH
Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković danas je razgovarala sa bivšim kapitenom fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Zvjezdanom Misimovićem.
22.12.2020. u 17:16
get url
text

Turković je čestitala Misimoviću za uspjehe koje je postigao u različitim klubovima tokom dugogodišnje karijere, a posebno za nastupe u dresu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, u kojoj je bio jedan od najvažnijih igrača.

Misimović je govorio o svom trenutnom angažmanu u reprezentaciji naše zemlje, te kazao da se u narednom periodu očekuje izbor novog selektora, koji će voditi naš tim u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, a koje počinju krajem marta iduće godine.

Na sastanku je razgovarano o važnosti razvoja bosanskohercegovačkog sporta, ali i napretku naše reprezentacije, koji imaju veliku ulogu u promociji Bosne i Hercegovine u svijetu.

Istaknuto je da naša zemlja ima brojne talentovane sportiste, koji uz veću podršku i više rada, mogu napraviti velike rezultate.

Turković je našim fudbalerima i budućem stručnom štabu poželjela sreću u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru, uz nadu da će se naša reprezentacija ponovo, kao i 2014. godine, kvalifikovati na jedno veliko takmičenje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.