Šetnja

Turisti uživaju u čarima jeseni u Amsterdamu i Hagu

Objavljeno: 08.11.2019. u 18:28

U glavnom holandskom gradu temperatura se ovih dana kreće oko deset stepeni Celzijusa što nije spriječilo domaće i strane turiste da uživaju u starom dijelu grada koji je ispresijecan kanalima

U glavnom holandskom gradu temperatura se ovih dana kreće oko deset stepeni Celzijusa

FOTO: Anadolija

Jesen, jedno od omiljenih godišnjih doba umjetnika i zaljubljenika u fotografiju, simbolizira zrelost, bogatstvo i sjetu.

Povod je mnogim fotografima da uzmu aparat i posjete mjesta na kojima je jesen vidljivija, park Koekamp u Hagu i dijelove Amsterdama.

U glavnom holandskom gradu temperatura se ovih dana kreće oko deset stepeni Celzijusa što nije spriječilo domaće i strane turiste da uživaju u starom dijelu grada koji je ispresijecan kanalima.

Foto: Anadolija

Ima oko 160 kanala koji dijele grad na oko 90 otočića. Po tome se uz njega često veže naziv "Venecija sjeverne Evrope". Veliki broj građana odlučio se i ovaj jesenji dan provesti u šetnji šumom u kojoj prevladavaju prelijepe jesenje boje. 

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije