Tajland

Turisti se u kavezima fotografišu s tigrovima

Objavljeno: 03.10.2019. u 15:23

Povodom Svjetskog dana zaštite životinja, koji se obilježava 4. oktobra, zaštitnici životinja ukazali su na probleme i kritikovali korištenje životinja za pokazivanje i fotografisanje

FOTO: AA

Većina turista, tokom putovanja na Tajland, posjeti i Kraljevstvo tigrova, park koji služi za brigu o tigrovima i očuvanju vrste, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nalazi se na području Chiang Maija, a tamo je smješteno više od 130 tigrova, koji su tu rođeni ili nađeni povrijeđeni u prirodi. Park je poznat po tome što turisti prilikom posjete mogu da ulaze u kaveze, igraju se i fotografišu s tigrovima, koji su ranije dobili tablete za smirenje. 

Iako se životinje koje se nalaze u parku, u prirodu, tačnije slobodu, puštaju nakon tri godine, oni se većinom ne mogu prilagoditi tom životu i uginu. Povodom Svjetskog dana zaštite životinja, koji se obilježava 4. oktobra, zaštitnici životinja ukazali su na probleme i kritikovali korištenje životinja za pokazivanje i fotografisanje. 

Najviše kritikuju fotografisanje životinja s turistima. 

Foto: AA

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije