open-navfaktor-logo
search
Zabava i odmor
Turisti preplavili sarajevske ulice, sve zadovoljniji i hotelijeri
I dok su u susjednim zemljama na snazi dosta strožije mjere u prevenciji širenja koronavirusa, koje se tiču, između ostalog, i rada kafića i ugostiteljskih objekata, u Bosni i Hercegovini je dosta opuštenija situacija.
14.02.2021. u 16:21
get url
text

To je vjerovatno razlog i što su turisti iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije pohrlili u glavni grad BiH u potrazi za zabavom, odmorom i dobrim provodom. To za posljedicu ima i veću popunjenost hotelskih kapaciteta na zadovoljstvo vlasnika koji prethodnih mjeseci bilježe velike gubitke i vrše otpuštanja radnika.

- Raduje nas povratak turista u glavni grad. Ovaj vikend to je bilo posebno izraženo, ali još to nije kao u vrijeme prije koronavirusa. Lijepo je vidjeti pomake, a sigurno da su tome doprinijeli praznici, ali i cijene. Naime, pravili smo zanimljive pakete sa 50 posto popusta. Dosta je upita i rezervacija za naredni period i nadamo se da će se trend povratka turista nastaviti i narednih sedmica. Većinom je riječ o gostima iz cijele BiH, a sve je više i turista iz Hrvatske, Srbije Crne Gore koji se zbog pristupačnih cijena odlučuju za dolazak u naš hotel – kaže Nermina Sefer, direktorica Hotela Hills na Ilidži.

{$galerijaFotografija}

Turisti, šetači, 14.02.2021
1 od 17
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.