open-navfaktor-logo
search
Poraz Gane
Tunis posljednji četvrtfinalist Afričkog kupa nacija
Na Afričkom kupu nacija sutra je dan pauze, a takmičenje se nastavlja u srijedu utakmicama Senegal - Benin Nigerija - Južna Afrika
09.07.2019. u 00:15
get url
text

Fudbalska reprezentacija Tunisa posljednji je četvrtfinalista Afričkog kupa nacija, nakon što je poslije boljeg izvođnja penala savladala Ganu.

Tunižani su poveli u 73. minuti pogotkom Tahe Khenissija. Napadač ekipe Esperance Tunis na pravi je način krunisao lijepu akciju i dobro proigravanje Wajdija Kechride.

I dok su čekali da sudija odsvira kraj, Bedoui je matirao vlastitog golmana u drugoj minuti sudijske nadoknade, pa je utakmica otišla u produžetke.

Kako pogodaka u produžecima nije bilo, Tunižani su bili preciziniji u raspucavanju penala. Pogodili su svih pet, dok je jedini za Ganu promašio Ekuban,

Tunižani će se tako za plasman u polufinale boriti protiv Madagarskara, dok su preostala tri četvrtfinalna para Senegal - Benin, Obala Slonovače - Alžir i Nigerija - Južna Afrika.

Sutra je na Afričkom kupu nacija dan pauze, a takmičenje se nastavlja u srijedu utakmicama Senegal - Benin Nigerija - Južna Afrika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.