open-navfaktor-logo
search
Presuda
Tukli, provaljivali, pljačkali: Dvojici Banjalučana sedam i po godina zatvora
Okružni sud u Banjoj Luci osudio je Banjalučane Želimira Petkovića (25) i Aleksandra Balabana (26), na ukupno sedam i po godina zatvora zbog više krivičnih djela, među kojima je i brutalno razbojništvo nad starcem Dragom R. u banjalučkom naselju Česma. 
24.12.2021. u 11:04
get url
text

Žrtvu su vezali lisicama, pretukli i ukrali oko 800 maraka.

Obojica su osuđeni za razbojništvo, a Petković i za ugrožavanje sigurnosti i tjelesnu povredu jer je uoči razbojništva, napao i pretukao djevojku V. T. koja nije željela da bude s njim. Obavezan je i da joj isplati 2.000 KM u roku od 15 dana od pravosnažnosti presude.

Petković je osuđen na jedinstvenu kaznu od četiri, a Balaban na tri i po godine zatvora.

Sva krivična djela počinili su 24. septembra ove godine, a nakon što su oko šest sati provalili u više kuća, na kraju su došli do kuće Drage R. i povikali mu: "Policija Republike Srpske".

Nakon što su ušli, bacili su ga na kauč i lisicama vezali ruke na leđima. Potom su ga bacili na pod i tražili novac i zlato, a kada je Drago R. rekao da nema, počeli su ga tući. Bacali su na njega deke i posteljinu te ga udarali rukama i nogama.

Žrtva im je rekla da je novac u plakaru pa su optuženi iz njega sve pobacali i našli 350 eura i 160 КM koje su uzeli te su ispremetali svu kuću, a žrtvu zaključali i pobjegli.

Starca je u zaključanoj kući pronašao komšija i pozvao policiju, koja je ubrzo uhapsila osumnjičeni dvojac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.