Prodavac ovog vozila za "Nezavisne" je kazao da ima zainteresovanih kupaca koji dolaze u Vogošću da pogledaju ovaj crveni četvorotočkaš, koji je jedno od dva ovakva vozila u BiH.

- Ima dosta zainteresovanih kupaca iz BiH, Hrvatske i Srbije, međutim nemaju ljudi toliko novca, većina se svodi na to da daju neko vozilo i doplatu. Meni nije stalo da ga prodam tako što ću ga zamijeniti i dobiti doplatu. Auto je baš od imidža i prodajem ga samo isključivo za novac - kaže ovaj prodavac.

Kako je rekao prodavac, vozilo je godinu vozio i Amel Tuka, bh. atletičar, jer mu je ono bilo nagrada za uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Kini kada je osvojio bronzu.

- Riječ je o vozilu benzincu, sa snagom motora 420 kilovata, odnosno 570 konjskih snaga, koje brzinu od 100 kilometara na sat dostiže za 3,8 sekundi, te ima elektronski limitiranu brzinu na 317 kilometara na sat - kaže prodavac ovog vozila.

Pojasnio je da se radi o posebnom modelu "mercedesa" koji ima svoju historiju, te da mu cijena zbog toga iz godine u godinu raste, što nije slučaj i sa drugim polovnim automobilima, ali ističe da je ova cijena među najnižim ovog modela u Evropi, što se može i provjeriti na internetu.