open-navfaktor-logo
search
Najbolji bh. atletičar
Tuka: Prošao sam kroz težak period, konačno mogu da uživam u ovome što volim da radim
Najbolji bh. atletičar Amel Tuka sutra od 21:45 sati nastupa u trci na 800 metara u okviru Dijamantske lige u Parizu.
17.06.2022. u 16:34
get url
text

Tim povodom Tuka je u izjavi pred sutrašnju trku iznio svoja očekivanja, ali i otkrio da je prolazio kroz određene probleme u posljednje vrijeme.

- Što se tiče Pariza, očekujem jako brzu trku sutra navečer, jer je većina u sjajnoj formi što pokazuju njihovi trenutni rezultati. Poslije nekoliko uvodnih trka koje sam imao vrijeme je došlo za jednu brzu trku i spuštanje vremena na 800m!

U Rabatu sam se osjećao sjajno u toku trke tako da isto očekujem ovdje u Parizu. Ono što ne znate, niti sam htio potencirati, dok ne bude prošlost, jeste to da sam u posljednje vrijeme prolazio kroz jedan teži period u svojoj dosadašnjoj karijeri, pa je i sve to utjecalo na lošije rezultate i sporije ulaženje u formu iako sam trenirao jako, jako dobro.

Čak i po povratku iz Maroka, dva dana sam se osjećao jako loše, imao sam velike mučnine, probleme sa stomakom, pa se nadam da to neće ostaviti traga na moje tijelo i da ću izvući svoj maksimum u narednim trkama. Općenito poslije svega što mi se dešavalo u ovom periodu, osjetim veliko olakšanje i slobodno mogu reći da je ovo tek početak sezone za mene, s obzirom na to da konačno mogu da uživam u ovome što volim da radim - rekao je Tuka.

Lista učesnika:

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.