open-navfaktor-logo
search
Viceprvak svijeta
Tuka pozirao uz pehar Lige prvaka, poslao i molbu domaćim medijima
Najbolji bh. atletičar prije nekoliko dana postavio je novi dvoranski rekord BiH i Balkana na 800 metara.
26.02.2021. u 19:12
get url
text

Na mitingu koji je održan u Madrida viceprvak svijeta osvojio je drugo mjesto s vremenom 1:45.95, što je njegov novi najbolji rezultat u dvorani u kojoj i ne voli pretjerano trčati.

Tuka se danas oglasio na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

- Dragi mediji, posljednjih nekoliko dana zaista imamo mnogo upita za gostovanja u vašim emisijama!

Znate koliko vas cijenim i koliko poštujem vaš posao. Vaši afirmativni tekstovi i prilozi su vjetar u leđa i ponosan sam kada prenosite rezultate svih naših sportista, ne samo mene. Najbitniji je onaj grb, koji nam stoji na srcu, dok predstavljamo svoju zemlju, kojoj treba lijepih i pozitivnih vijesti u svom ovom crnilu oko nas! - poručio je Tuka, te dodao:

- Nažalost, ne mogu svima pojedinačno odgovoriti na zahtjeve za intervjue, jer sam fokus stavio na treninge, koji su dva puta dnevno, a uz sve to imam i obavezan odmor, a kada putujem, konekcije zbog pandemije su grozne i mnogo vremena i energije izgubimo putujući! Zato vas još jednom molim za razumijevanje, a vremena za izjave će biti, odmah nakon dvoranskoh EP. Obecavam!

Druženje s predstavnicima medija Tuka je zakazao za ponedjeljak.

- U ponedjeljak ćemo se družiti na online pres-konferenciji, o čemu ćete biti obavješteni na vrijeme. Do tada, volim vas i hvala sto podržavate bh. sportiste, bez obzira na njihove rezultate, jer sport je najbolji i najveći ambasador naše drzave - poručio je Tuka u "Hala Madrid", dok je pozirao pored pehara Lige prvaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.