open-navfaktor-logo
search
Dijamantska liga
Tuka otkrio koliko je zadovoljan nastupom u Zurichu
Na trku sam došao direktno sa planine sa priprema i iz punog treninga sam istrčao sjajnih 1:43.99 sto je iznenadilo i mene, a i mog trenera, napisao je Tuka
30.08.2019. u 11:59
get url
text

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka finale Dijamantske lige, koje je održano u petak navečer u Zurichu, završio je na šestom mjestu.

Bronzani sa Svjetskog prvenstva od prije četiri godine ističe da je utrka bila brza, baš kao što je to i predviđao.

- Trka je bila jako brza kao što je bilo očekivano, zato sam od početka krenuo svoj ritam trke koji mi odgovara u ovom trenutku. Na trku sam došao direktno sa planine sa priprema i iz punog treninga sam istrčao sjajnih 1:43.99 sto je iznenadilo i mene, a i mog trenera. Sve ovo je pokazatelj da smo na dobrom putu i tek sada slijedi blago opuštanje i podizanje forme na sto posto kako bih u Dohi na Svjetskom prvenstvu bio najspremniji - napisao je Tuka na svojoj zvaničnoj Facebook stranici, te dodao:

- Posebno želim da se zahvalim svima na velikoj podršci, sigurno ste bili ponosni kada ste vidjeli zastavu naše lijepe Bosne i Hercegovine na samom predstavljaju, jer ja sam bio i više nego ponosan što svoju lijepu BiH predstavljam u najljepšem svjetlu.

Nakon nastupa u Zurichu Amela očekuje nastup na Hanžekovićevom memorijalu u Zagreba 3. septembra, a potom ga 10. septembra očekuje "meč" između Evrope i Amerike.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.