open-navfaktor-logo
search
Dok čeka finale
Tuka nije izdržao, nakon sjajnog statusa jedne komšinice morao se oglasiti na Facebooku
Amel Tuka glavna je uzdanica bosanskehercegovačke javnosti koja skoro 30 godina čeka na olimpijsku medalju.
02.08.2021. u 18:59
get url
text

Osim što je vrhunski sportista, viceprvak svijeta iz Dohe, može biti istinski primjer svakom mladom čovjeku u našoj domovini.

VEZANI TEKST - Australska sprinterica bh. korijena fanovima predstavila "dalekog rođaka" iz BiH

O tome svjedoče brojni potezi ovog Kakanjca, o kome se proteklih dana mnogo piše i govori.

Ipak, jedna objava na Facebooku "natjerala" je Amela da odreaguje, i da se oglasi, iako se fokusira i nastoji što bolje pripremiti za veliko finale na Olimpijskim igrama koje ga očekuje u srijedu.

Za sve je kriva Rada Janjušić, žena koja se predstavila kao kćerka Save i Dobrile, prvih Amelovih Komšija iz Modrinja, a koja je u svom statusu ukratko objasnila ko je i kakav je naš šampion, ali i kompletna njegova porodica.

Na ovakve riječi učesnik finala na 800 metara na Olimpijskim igrama nije ostao imun. Morao se oglasiti...

VEZANI TEKST - Emotivna poruka Amela Tuke za suprugu Aminu

- Od mnogih građana Bosne i Hercegovine sam dobio pregšt čestitki za ulazak u finale i zaista riječima ne mogu opisati, koliko sam sretan i koliko mi to znači. Jedna u nizu čestitki bila je i od mojih komšija i na nju sam jako ponosan, jer na kraju svega, jedino što je bitno je čojstvo, a mene je moja porodica odgojila da prvo budemo ljudi, a sve drugo će doći po zaslugama - napisao je Tuka, te dodao: 

- Sretan sam što me ljudi ne prepoznaju samo po rezultatima na stazi, već i po tome kako se ophodim prema njima, a ljepšu čestitku, od ove skoro da i nisam mogao dobiti. Svojim roditeljima dugujem sve, jer su me oni odgojili da budem ovakav kakav sam danas, a svojim komšijama i svima onima, koji moju sreću dijele kao da je njihova, želim samo reći da vas volim. Iskreno i iz srca, kao što vi volite i mene. Teta Rado, ljubite sve redom i vidimo se uskoro u našem Modrinju.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.