open-navfaktor-logo
search
Najbolji bh. atletičar
Tuka ispunio norme za SP i OI: Ovo je tek uvod, vraćam se tamo gdje mi je mjesto
Našem atletičaru ovo je četvrta pobjeda zaredom ove sezone na mitinzima na kojima je učestvovao
21.06.2019. u 09:42
get url
text

Amel Tuka, najbolji bh. atletičar, sinoć je još jednom obradovao navijače u Bosni i Hercegovini.

Trijumfovao je na mitingu u Ostravi i ispunio normu za Svjetsko prvenstvo. Uz to, ispunio je normu i za Olimpijske igre 2020, i trenutno je jedini iz naše zemlje sa ispunjenom normom za Tokio, što je mnogo veća i važnija stvar od SP-a.

Uz sve to, ovo mu je četvrta pobjeda zaredom ove sezone na mitinzima na kojima je učestvovao.

Naredna stanica je Italija, gdje će pokusati napasti rekord BiH na 400 metara, kojeg je nedavno postavio na Koševu. Tuka već ima ispunjenu normu za SP na 400 metara.

- Hvala na velikoj podršci i čestitkama koje sam dobio. Jako sam sretan, ne samo zbog pobjede na jednom velikom mitingu, kao što je ovaj u Ostravi, nego i osjećaja koji sam imao u samoj utrci. To je ono što mi je falilo u zadnjih godinu, dvije, tako da sam jako, jako sretan zbog toga. Ovo je tek uvod. Forma postepeno ide uzlaznom putanjom. Mnogo sam sretan, jer je ovo moj najbolji rezultat ove sezone, ispunjena je norma za SP, za OI... Postao sam prvi sportista iz naše zemlje koji se kvalifikovao na Olimpijadu. Jako sam sretan i ponosan zbog toga i polako se vraćam tamo gdje mi je i mjesto - kazao je Tuka nakon velikog trijumfa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.