open-navfaktor-logo
search
Finale Dijamantske lige
Tuka će u Zurichu biti posebno motivisan, otkrio i zbog čega
Viceprvak svijeta na 800 metara i najbolji bh. atletičar Amel Tuka večeras će trčati u finalu Dijamantske lige u Zurichu.
09.09.2021. u 09:46
get url
text

VEZANI TEKST - Tuka večeras trči finale Dijamantske lige, evo gdje možete pratiti njegov nastup

Po drugi put u karijeri "bosanska gazela" će nastupiti u konkurenciji najboljih srednjeprugaša svijeta, a 2019. godine je kao jedini Evropljanin branio časta Starog kontinenta.

- Večeras trčin u finalu Dijamantske lige u Zurichu, što mi je bio jedan od ciljeva u ovoj sezoni. Sretan sam što ću biti rame uz rame sa najboljima i najbržima u ovoj sezoni, a tu mi je objektivno i mjesto - poručio je Tuka u objavi na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

- Znam da imate velika očekivanja, ali imam ih i ja i bio prvi ili sedmi, na stazi dajem sve od sebe za zastavu, koju nosim na srcu. Ponosan sam što imam priliku predstavljati Bosnu i Hercegovinu u finalu, a dat ću sve od sebe, kao i svaki put, da i vas učinim ponosnim. Imat ću i poseban motiv, jer će me prvi put sa tribina bodriti jedan mali navijač - dodao je Tuka vjerovatno aludirajući na to da će ga sa tribina bodriti supruga Amina i sin Davud.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.