open-navfaktor-logo
search
Sjećanje
Tuga nakon velike radosti: Šest godina od pogibije trojice Ljutih Krajišnika
Na povratku u domovinu trojica nesretnih mladića živote su izgubili u gradu Lomža, udaljenom oko 150 kilometara od Varšave
16.10.2019. u 07:44
get url
text

Jutro poslije velikog slavlja nakon što je fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u Kaunasu izborila historijski plasman na Svjetsko prvenstvo nacija je bila u šoku i žalosti.

Na današnji dan prije šest godina, vraćajući se s posljednje utakmice kvalifikacija za Mundijal u Brazilu, u teškoj saobraćajnoj nesreći u Poljskoj poginuli su Hasib Mahmić, Vildan Pehlić i Almir Kasumović, navijači našeg nacionalnog tima i članovi navijačke grupe "Ljuti Krajišnici".

Na povratku u domovinu trojica nesretnih mladića živote su izgubili u gradu Lomža, udaljenom oko 150 kilometara od Varšave.

Pet dana nakon velike tragedije preko 10.000 navijača i građana Bosne i Hercegovine na stadionu u Vrnograču klanjalo je dženazu Mahmiću, Pehliću i Kasumoviću.

Uprkos velikoj tragediji navijačka grupa, čiji je poginuli Mahmić bio vođa, i danas je aktivna i redovna na svim utakmicama našeg nacionalnog tima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.