open-navfaktor-logo
search
Zvornik
Tuđu bankovnu karticu koristio za kladionicu
Protiv muškarca B. D. iz Zvornika podnesen je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini zbog sumnje da je počinio krivična djela neovlašteno korištenje ličnih podataka i krađa, čime je drugu osobu oštetio za 1.520 KM, saopćeno je danas iz zvorničke Policijske uprave.
26.10.2020. u 09:32
get url
text
get url
text

B. D. je osumnjičen da je početkom maja 2020. godine došao u posjed podataka o platnoj kartici oštećene, te zloupotrebom njenih ličnih podataka neovlašteno ušao u tuđu zaštićenu kompjutersku bazu podataka, sa namjerom da korištenjem tih podataka za sebe ili drugog pribavi korist ili da drugome nanese štetu.

On je elektronskim putem, imajući te podatke, izvršio transfer novca na elektronsku platformu jedne kladionice u Zvorniku, nakon čega je dio novca koji je prebacio sa kartice podigao u poslovnici te kladionice, a dio novca je potrošio na sportska klađenja.

Osumnjičeni se tereti da je na ovaj način pričinio materijalnu štetu oštećenoj u iznosu od 1.520 KM.

Policijska uprava Zvornik apeluje na građane da ukoliko primijete da im nedostaje platna kartica ili da primijete neregularnosti na svom bankovnom računu, odmah obavijeste svoju banku, da bi se na vrijeme spriječilo dalje neovlašteno korištenje i svaki drugi vid mogućih zloupotreba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.