open-navfaktor-logo
search
Težak izbor
Tuchel odabrao prvog golmana PSG-a
Njemački stručnjak je kazao kako francuski reprezentativac Alphonse Areola ima prednost u odnosu na legendarnog Italijana
11.09.2018. u 16:36
get url
text
Thomas Tuchel, PSG
Thomas Tuchel, PSG

Trener francuskog prvaka Paris Saint-Germaina Thomas Tuchel odlučio je riješiti pitanje prvog golmana njegove ekipe.

U intervjuu za radio stanicu RMC Sport njemački stručnjak je kazao kako francuski reprezentativac Alphonse Areola ima prednost u odnosu na legendarnog italijanskog čuvara mreže Gianluigija Buffona.

- On je ponikao u omladinskog školi, PSG za njega predstavlja se. On se želi po svaku cijenu dokazati u PSG-u. Ovo je jedna situacija koja se mora respektovati i iskoristiti.

Zanimljivo da su oba golmana PSG upisala po dva prvenstvena nastupa u novoj sezoni, ali čini se da će se Buffon morati navići na mjesto na klupi.

- Siguran sam da ćemo biti nagrađeni. Isto tako sam siguran da Alphonse neće postati bolji zbog Gigija, nego zahvaljujući njemu. Buffon nije samo običan igrač na klupi, on je osoba koja ima veliki uticaj na kompletnu ekipu. On je frenetičan, komunicira sa timskim kolegama i pokušava svima pomoći da razuiju situaciju. Upravo zbog toga je i napravio vrhunsku karijeru - objansio je Tuchel.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.